Nieuws  >  Gratis vaccinweigeraars en -twijfelaars prikken? Huisartsen staan niet te springen…

Gratis vaccinweigeraars en -twijfelaars prikken? Huisartsen staan niet te springen…

BRUSSEL 16/08 - In maart laatstleden eisten de huisartsen om als eerste te gaan vaccineren of om toch actief hieraan deel te nemen. Nu in augustus zijn ze niet meer zo happig om de eerdere vaccinweigeraars en -twijfelaars te gaan prikken die dit nu gratis willen. Niet alleen is de technische en administratieve werklast groot, de hele logistieke keten en de modaliteiten zijn niet voorzien.

"We zijn moe. Als ik nu geen twee weken vakantie opneem, dan ga ik onderuit. Vorig jaar zaten we al bijna op ons tandvlees omwille van de covidcrisis. En nu zouden we de vaccinatiecentra die sluiten, moeten vervangen? Dat is onmogelijk. Men moet niet dromen", aldus huisarts Astrid uit Sint-Lambrechts-Woluwe die doodop is.

Sinds twee weken werkt ze lange dagen, die nog langer worden terwijl ze al goed gevuld waren. "En nu de mensen weten dat het vaccin gratis is, zullen ze verrast zijn wanneer ik hen een consultatie aanreken. Maar het is mijn verantwoordelijkheid om hun gezondheidstoestand te controleren vooraleer de vaccinatieprik te zetten. Naast de technische en administratieve taken die bij de vaccinatie horen, is het moeilijk om dit allemaal te doen in een consultatietijd die korter dan is dan voordien. Het is dus normaal dat we hiervoor een vergoeding krijgen."

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

Schrijf u gratis in

Om toegang te krijgen tot nationale en internationale medische informatie op al uw schermen.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: