Nieuws  >  Het “antivax”-fenomeen: de educatieve rol van de media in vraag gesteld

Het “antivax”-fenomeen: de educatieve rol van de media in vraag gesteld

Opinie

BRUSSEL 31/018 - In Frankrijk en in andere Europese landen laait het “antivax”-fenomeen op. Bij bepaalde populaties zorgt dit fenomeen ervoor dat de maximale vaccinatiegraad niet wordt bereikt. Onder het antivaccinfenomeen versta ik een houding die heel wat mensen met elkaar delen, allen overtuigd van hun eigen grote kritische geest en die weigeren om een covid-19-vaccin te laten zetten.

Ze doen dit onder het voorwendsel van een wereldcomplot, van een kwestie van vrijheid, of nog voor de meeste creatieve onder hen, uit vrees dat een microchip in hun lichaam terecht komt. Volgens bepaalde studies(1,2) zijn de meeste antivaxers slecht opgeleide personen zonder wetenschappelijke achtergrond en een slecht ontwikkelde kritische geest.

Kortom, een spiegelbeeld van het falen van ons onderwijssysteem. Sommigen gebruiken het argument dat hun vrijheden zijn aangetast, maar stellen de vele regels die onze maatschappij opleggen niet in vraag, zoals het verbod op het drinken van alcohol of druggebruik aan het stuur, et cetera. Allemaal regels die onze vrijheden beperken.

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

MediQuality biedt haar leden de mogelijkheid hun mening te uiten over actuele en/of medische kwesties. Deze opinies weerspiegelen de persoonlijke mening van hun auteur en vallen onder diens verantwoordelijkheid.

Schrijf u gratis in

Om toegang te krijgen tot nationale en internationale medische informatie op al uw schermen.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: