Nieuws  >  ‘Brave New World’, dichterbij dan je denkt…

‘Brave New World’, dichterbij dan je denkt…

BRUSSEL 21/10 - ‘Brave New World’, een boek van Aldous Huxley, blijkt de dag van vandaag relevanter dan ooit. Dat poneert althans Tinneke Beeckman, filosofe, in De Standaard van 7 oktober 2021. Een wereld waarin elk ongemak wordt uitgeschakeld, geweerd, weggeduwd, ontkend, vernietigd. Gewoon een pilletje slikken, en je belandt in een roes, die je voert naar het ogenschijnlijk eeuwige genotsleven.

Huxley's fascinatie met de effecten van drugs illustreert tot wat een wereld waarin de mens is overgeleverd aan de wetenschap en technologie aanleiding kan geven, althans als we beiden niet gebruiken waarvoor ze bedoeld zijn.

Wetenschap staat ten dienste van de mensheid, of zou dit toch op zijn minst moeten zijn. Alternatieve vormen van wetenschap, pseudowetenschap laten we hier buiten beschouwing. Wetenschap genereert kennis en methodes om betere inzichten te verwerven in het wonder van onze planeet. Wetenschap geeft aanleiding tot technologische ontwikkelingen die de mens kunnen helpen het leven te leiden waarnaar ze verlangen.

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: