Nieuws  >  De vierde golf en haar collateral damage

De vierde golf en haar collateral damage

Opinie

BRUSSEL 11/11 - De vierde, weliswaar mildere golf van het coronavirus is aan de gang. Tegelijkertijd wordt door diverse experts gewaarschuwd voor een behoorlijk streng griepseizoen. Deze twee elementen zouden weleens een explosieve cocktail kunnen betekenen voor de intensieve zorgen. Waar de vorige golven uitsluitend covidgerelateerd waren, zal er nu hoogstwaarschijnlijk een combinatie van covid en influenza ons gezondheidszorgsysteem op de proef stellen.

Dit stond in de sterren geschreven. Het terugschroeven van de mondmaskerplicht heeft daar zeker een rol in gespeeld. Ook de lagere werkzaamheidsgraad van het Johnson & Johnson-vaccin is waarschijnlijk een factor. Het reizen binnen Europa is al een tijdje op een hoger niveau getild, dus dat zal ook zeker meespelen. Komt daar ook nog bij dat we vorige winter quasi niet zijn blootgesteld geweest aan influenza, wegens de, terecht strenge maatregelen die toen golden.

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

MediQuality biedt haar leden de mogelijkheid hun mening te uiten over actuele en/of medische kwesties. Deze opinies weerspiegelen de persoonlijke mening van hun auteur en vallen onder diens verantwoordelijkheid.

Schrijf u gratis in

Om toegang te krijgen tot nationale en internationale medische informatie op al uw schermen.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: