Nieuws  >  De vierde Covid-19-golf is de zwaarste: 6 argumenten

De vierde Covid-19-golf is de zwaarste: 6 argumenten

Opinie

BRUSSEL 23/11 - De vierde golf is voor de huisartsen de zwaarste, zei Roel Van Giel, voorzitter van Domus Medica aan de VRT. Een stelling die ik vanuit mijn praktijk alleen maar kan beamen.

Een aantal factoren maakt deze golf inderdaad zwaarder dan alle voorgaande. Ten eerste het gegeven dat we nu zo ongeveer een goed anderhalf jaar met dit beestje opgescheept zitten. Dat vreet aan de fysieke, maar ook mentale vermogens van de zorgverlener. De duur op zich van de crisis wordt stilaan onhoudbaar.

Ten tweede hebben we de dalende effectiviteit van de eerste vaccinatiefase. Dat was deels gekend. Dat er boosters moesten komen ook. Maar het heeft er wel toe geleid dat er opnieuw, en niet alleen onder niet gevaccineerden, weer veel meer besmettingen zijn. Natuurlijk heeft de versoepeling daar ook zijn rol in gespeeld.

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

MediQuality biedt haar leden de mogelijkheid hun mening te uiten over actuele en/of medische kwesties. Deze opinies weerspiegelen de persoonlijke mening van hun auteur en vallen onder diens verantwoordelijkheid.

Schrijf u gratis in

Om toegang te krijgen tot nationale en internationale medische informatie op al uw schermen.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: