Nieuws  >  Esthetiek: sommige artsen gebruiken nomenclatuurnummers illegaal (Test-Aankoop)

Esthetiek: sommige artsen gebruiken nomenclatuurnummers illegaal (Test-Aankoop)

BRUSSEL 30/11 - Veel artsen die botox- en hyaluronzuurbehandelingen tegen huidrimpels verrichten, lichten patiënten onvoldoende voor, vooral niet over mogelijke bijwerkingen. Dat blijkt dinsdag uit een steekproef die consumentenorganisatie Test-Aankoop verrichte. De resultaten van de steekproef baren Test-Aankoop zorgen en de organisatie vraagt daarom dringende controlemaatregelen.

Test-Aankoop stuurde twee enquêteurs van 45 en 50 jaar op pad om aan mysterieshopping te doen in de botox-sector. Ze bezochten in totaal 33 schoonheidsklinieken. 

Test-Aankoop stelt dat het in de eerste plaats "positief" is dat de praktijken allemaal duidelijk waren over hun tarieven en producten. "Evenwel besteedde bijna de helft van de bezochte artsen te weinig aandacht aan de medische voorgeschiedenis van de ondervraagden, ook al zijn er een aantal gevallen waarin botox of fillers niet zijn aangewezen. De meeste artsen noemden een of enkele veel voorkomende bijwerkingen, maar ongeveer de helft van hen gaf geen mondelinge uitleg over de meer ernstige potentiële risico's", zegt de consumentenorganisatie in haar persbericht.

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

Schrijf u gratis in

Om toegang te krijgen tot nationale en internationale medische informatie op al uw schermen.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: