Nieuws  >  Bedenkingen van een arts in spe over de geneeskunde van vandaag en morgen (Basil Sellam)

Bedenkingen van een arts in spe over de geneeskunde van vandaag en morgen (Basil Sellam)

BRUSSEL 02/12 - Een ontmoeting met Basil Sellam, laatstejaarsstudent geneeskunde en geëngageerd voorzitter van CIUM* (le Comité Interuniversitaire des Etudiants en Médecine). Hij deelt met ons zijn ervaring en perceptie van de studies in een pandemische context, over de moeilijkheden en opportuniteiten van de geneeskunde van vandaag. Hij gunt ons eveneens een blik op zijn visie van het medische beroep.

Vandaag bent u nog laatstejaarsstudent geneeskunde? Wat deed u op jongere leeftijd besluiten om voor deze loopbaan te kiezen?

Ik wilde altijd al wetenschapper worden. Als kind zei ik dat ik "aan wetenschap wilde doen". Doorheen de jaren kwam de wil en de wens om anderen te helpen, en om op een sociaal niveau actief te zijn. De keuze voor geneeskunde leek me dan eerder evident. Er wachten me nog enkele studiemaanden, maar daarna start ik met mijn specialisatie. Ik koos intussen voor interne geneeskunde. Ongeacht het specialisme (pneumologie, cardiologie, …) combineert de interne geneeskunde denkoefeningen rond gevallen die wetenschappelijk complex zijn met het sociale contact met patiënten. In de medische praktijk gaat daar mijn waardering naar uit.

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

Schrijf u gratis in

Om toegang te krijgen tot nationale en internationale medische informatie op al uw schermen.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: