Nieuws  >  Covid-19 - 'De ministers geven de vierde golf een vrijgeleide'

Covid-19 - 'De ministers geven de vierde golf een vrijgeleide'

Opinie

BRUSSEL 06/12 - ‘Als het huis brandt, dan moet je geen week wachten om de brandweer te bellen, maar meteen tot drastische actie over gaan.’ Dat is kort en bondig gezegd de hoofdreden waarom het laatste Overlegcomité een gemiste kans is.

Als je weet waar de meeste besmettingen zich actueel voordoen, dan moet je geen professor virologie zijn om te weten dat je op dat domein zware maatregelen moet nemen.

En laat nu toevallig jonge kinderen de voornaamste bron zijn op dit ogenblik. Het halfslachtig compromis dat uit de bus gekomen is op het gebied van onderwijs, laat niks aan de verbeelding over.

In plaats van de scholen per direct te sluiten, om op die manier vlotte verspreiding van het virus tegen te gaan, voert men de mondmaskerplicht in vanaf 6 jaar, en krijgen we een vervroegde kerstvakantie voorgeschoteld.

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

MediQuality biedt haar leden de mogelijkheid hun mening te uiten over actuele en/of medische kwesties. Deze opinies weerspiegelen de persoonlijke mening van hun auteur en vallen onder diens verantwoordelijkheid.

Schrijf u gratis in

Om toegang te krijgen tot nationale en internationale medische informatie op al uw schermen.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: