Nieuws  >  Rationeel denken in de strijd tegen Covid-19

Rationeel denken in de strijd tegen Covid-19

Opinie

BRUSSEL 08/12 - Denken is een immateriële activiteit. Denken speelt zich af in het hoofd. Je laat je brein werken. Je laat je hersenen doen waarvoor ze gemaakt zijn. Denken is een vorm van arbeid, zij het niet een arbeid in de klassieke zin van het woord. Zoals bijvoorbeeld de tuin omspitten, of een pad schuren, of een stofzuiger hanteren.

In de realiteit is denken een complex proces. Het speelt zich af in ons hoofd. Zenuwbanen die met elkaar in verbinding staan, zorgen ervoor dat we deze bijzondere activiteit kunnen ontplooien. Chemische interacties tussen hersencellen zorgen voor de materiële veruitwendiging van onze denkactiviteit.

Bij de geboorte hebben we een stel hersenen gekregen met een rudimentaire mechaniek die, gaandeweg, onder invloed van de omgeving, is geperfectioneerd.

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

MediQuality biedt haar leden de mogelijkheid hun mening te uiten over actuele en/of medische kwesties. Deze opinies weerspiegelen de persoonlijke mening van hun auteur en vallen onder diens verantwoordelijkheid.

Schrijf u gratis in

Om toegang te krijgen tot nationale en internationale medische informatie op al uw schermen.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: