Nieuws  >  De frustratie van een minister en de zin van een coronabarometer

De frustratie van een minister en de zin van een coronabarometer

Opinie

BRUSSEL 10/12 - De démarche van minister Vandenbroucke tijdens het laatste overlegcomité moeten we met twee brillen bekijken. Vanuit zuiver medisch oogpunt heeft hij overschot van gelijk. Het compromis dat bereikt werd, is een serieuze afzwakking van wat de virologen vroegen. Het overlegmodel in de Belgische politiek botst hier met het eensgezind standpunt van de medisch experten.

Vanuit politiek oogpunt bekeken, kon je niet anders verwachten dan dat het uiteindelijk resultaat een afgeborstelde versie zou zijn, in vergelijking met wat de experts op tafel hadden gegooid.

Hieruit blijkt wederom het spagaat tussen wetenschap en politiek. Wetenschappers kunnen vrijelijk hun gang gaan. Ze kunnen nadenken, niet gehinderd door interfererende variabelen. Politici daarentegen dienen rekening te houden met de belangen van uiteenlopende drukkingsgroepen. Zij moeten trachten iedereen tevreden stellen. Wat, zeker in een land als België, geen sinecure is.

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

MediQuality biedt haar leden de mogelijkheid hun mening te uiten over actuele en/of medische kwesties. Deze opinies weerspiegelen de persoonlijke mening van hun auteur en vallen onder diens verantwoordelijkheid.

Schrijf u gratis in

Om toegang te krijgen tot nationale en internationale medische informatie op al uw schermen.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: