Nieuws  >  Thomas Orban: “Nieuwe testing- en tracingprocedure zet huisartsen onder druk”

Thomas Orban: “Nieuwe testing- en tracingprocedure zet huisartsen onder druk”

Opinie

BRUSSEL 14/12 - Het nieuwe testing- en tracingmechanisme had de eerste lijn moeten ontlasten. Maar het is zo complex dat niemand er nog iets van begrijpt. Net daarom overstelpen patiënten hun huisarts met telefoons. De vooropgestelde doelstelling heeft dan meteen ook haar doel volledig gemist. Volgens Dr. Thomas Orban een monumentale flop.

Wanneer vrijdag laatstleden minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke een nieuwe testing- en tracingstrategie aankondigt, blijft men het uiteindelijke doel herhalen en herhalen: de strategie moet de eerste lijn ontlasten, in het bijzonder de huisartsen. Vanaf het begin is het menu onverteerbaar: het zorgtraject is complex, zinnen waar geen einde lijkt aan te komen, zoveel afwijkingen en uitzonderingen waarvan we durven denken dat de burgers er niet veel van begrijpen. Het schema dat de nieuwe regels had moeten samenvatten is intussen uitgegroeid tot een affiche.

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

MediQuality biedt haar leden de mogelijkheid hun mening te uiten over actuele en/of medische kwesties. Deze opinies weerspiegelen de persoonlijke mening van hun auteur en vallen onder diens verantwoordelijkheid.

Schrijf u gratis in

Om toegang te krijgen tot nationale en internationale medische informatie op al uw schermen.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: