Nieuws  >  Waar de Sterre bleef stille staan…(Dr. Otte)

Waar de Sterre bleef stille staan…(Dr. Otte)

Opinie

GENT 24/12 - Waar de ster bleef stilstaan werd op kerstmis de Messias geboren. Maar in ons verhaal is er geen sprake van stilstand. Integendeel, we brengen u het verhaal van Alfastar, een snel rijzende ster aan het firmament van de artificiële intelligentie. Welkom in de wondere wereld van Alfastar en StarCraft II.

Een spel onder de kerstboom?

StarCraft II is een computerspel waarin het digitaal canvas bevolkt wordt door een bonte schare manga-achtige figuren, kabouters en trollen, helpers en helden, ridders en tovenaars. Ze figureren er naast andere bizarre buitenaardse creaturen getooid in bonte kleuren, dikke harnassen en gewapend met allerlei schiet- en ander wapentuig uit een futuristische sword- en sorcery-achtige fantasiewereld. Het is een competitief spel dat wereldwijd dagelijks duizenden actieve spelers in de ban houdt. Weinig lezers zullen er evenwel wakker van liggen en zelfs na een eerste snelle blik, het geheel afdoen als een juveniel tijdverdrijf voor kinderen die net Minecraft of Roblox ontgroeid zijn. Met andere woorden: niet onmiddellijk iets waarvan artsen of andere geleerde mensen wakker moeten liggen.

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

MediQuality biedt haar leden de mogelijkheid hun mening te uiten over actuele en/of medische kwesties. Deze opinies weerspiegelen de persoonlijke mening van hun auteur en vallen onder diens verantwoordelijkheid.

Schrijf u gratis in

Om toegang te krijgen tot nationale en internationale medische informatie op al uw schermen.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: