Nieuws  >  Covid-19 - Test-en quarantainebeleid wijzigt ook in scholen

Covid-19 - Test-en quarantainebeleid wijzigt ook in scholen

BRUSSEL 06/01 - Een klas in het basisonderwijs zal pas in quarantaine moeten vanaf vier besmettingen of wanneer 25 procent van de klas positief test. Nu is dat nog het geval vanaf twee besmettingen in een klas. Dat hebben de ministers van Onderwijs en Volksgezondheid woensdag beslist. De quarantaine zal bovendien ook minder lang duren: 5 dagen in plaats van 7 dagen momenteel. De nieuwe regels treden in werking op 10 januari.

De verschillende ministers van Onderwijs en Volksgezondheid zaten woensdagvoormiddag bij elkaar om in navolging van de regels voor de algemene samenleving ook die voor het onderwijs onder de loep te nemen. In de namiddag stond dan nog een digitale Interministeriële Conferentie (IMC) op het programma.

Uiteindelijk werd dus beslist om, in navolging van de versoepeling in de algemene samenleving, ook in het onderwijs de quarantaineregels te versoepelen. Zo zal een klas voortaan pas in quarantaine worden geplaatst zodra er 4 besmettingen worden vastgesteld. Hetzelfde gebeurt wanneer 25 procent van een klas positief test. Die quarantaine duurt dan vijf dagen in plaats van zeven dagen nu.

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

Schrijf u gratis in

Om toegang te krijgen tot nationale en internationale medische informatie op al uw schermen.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: