Nieuws  >  Onderwijs: tijd om de quarantaineteugels te vieren?

Onderwijs: tijd om de quarantaineteugels te vieren?

Opinie

BRUSSEL 20/01 - De laatste weken doemen tal van vragen op als het over corona gaat. Welke zin heeft het nog kinderen in quarantaine te zetten, goed wetende dat de meesten onder hen niet zwaar ziek worden? Laat het virus toch gewoon circuleren, in plaats van telkens opnieuw klassen, tot zelfs volledige scholen toe, te sluiten gedurende een bepaalde periode.

Of het virus zal evolueren tot een soort van griepaal beeld, dat elk jaar opduikt onder een andere variant, is op dit ogenblik nog koffiedik kijken. We hebben al een ganse reeks varianten de revue zien passeren. En er zullen er zeker nog volgen. Maar of dat zal leiden tot een jaarlijks weerkerend fenomeen zoals influenza, dat weet men nog niet.

Komt er een vierde prik? Sommige hoogrisicopatiënten hebben die al gekregen. Maar of dit veralgemeend zal worden naar de ganse populatie, is nog niet zeker. Het zou verstandig zijn om eerst de jongere populatie te vaccineren, vooraleer reeds te denken aan een volgende prik.

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

MediQuality biedt haar leden de mogelijkheid hun mening te uiten over actuele en/of medische kwesties. Deze opinies weerspiegelen de persoonlijke mening van hun auteur en vallen onder diens verantwoordelijkheid.

Schrijf u gratis in

Om toegang te krijgen tot nationale en internationale medische informatie op al uw schermen.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: