Nieuws  >  Twee jaar corona: een blinde vlek

Twee jaar corona: een blinde vlek

Opinie

BRUSSEL 31/01 - We zijn onderhand bijna twee jaar ver in de pandemie. Speculeren over een nakend einde van de pandemie lijkt misschien een leuk tijdverdrijf, meer dan wat intellectuele spielerei is het niet. Er zijn inderdaad elementen die reeds wijzen op wat we gemakshalve het post-covid tijdperk kunnen noemen. Evengoed zijn er signalen dat we dit virus nog een tijdje naast ons zullen moeten dulden als vervelende stoorzender.

Nu het sociale verkeer weer wat intenser wordt, na maanden van een meer afstandelijke manier van communiceren, valt me toch wel iets bijzonder op.

Als je vrienden of kennissen terugziet na een lange tijd van noodgedwongen de pauzeknop ingedrukt te hebben, wordt er bijna als vanzelf gesproken over het pre-covid tijdperk, en de huidige tijd.

Het valt op dat in discussies of bij het oprakelen van ervaringen uit het verleden, die twee voorbije jaren overkomen als een blinde vlek, een periode waarin de contacten zo schaars waren, althans de fysieke, dat het lijkt alsof we ineens, in een mum van tijd, twee jaar ouder zijn geworden. Zonder het goed en wel te beseffen zijn de twee pandemiejaren voorbijgevlogen. Relaties liepen op de klippen, vriendschappen verwaterden, onze levens werden letterlijk dooreengeschud. Deze periode van relatieve stilstand bleek voor sommigen echter ook een onverwachte bron van inspiratie en herbronning. Het was niet allemaal kommer en kwel.

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

MediQuality biedt haar leden de mogelijkheid hun mening te uiten over actuele en/of medische kwesties. Deze opinies weerspiegelen de persoonlijke mening van hun auteur en vallen onder diens verantwoordelijkheid.

Schrijf u gratis in

Om toegang te krijgen tot nationale en internationale medische informatie op al uw schermen.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: