Nieuws  >  Covid-19-vaccinatie: Duitse artsen doelwit van intimidatie en bedreigingen

Covid-19-vaccinatie: Duitse artsen doelwit van intimidatie en bedreigingen

Opinie

BERLIJN 04/02 - Graflichtjes voor de huisartsenpraktijk, dreigmails, bedreigingen via Twitter en Facebook. Dit zijn recente voorbeelden van hoe Duitse artsen nu op worden bedreigd. De woede richt zich nu vooral tegen artsen die tegen Covid-19 vaccineren.

Een van die artsen is kno-arts Christian Lübbers. In april 2021 was hij een van de eerste artsen in de deelstaat Beieren die tegen COVID-19 mocht vaccineren. Rond de eindejaarsperiode kreeg hij een 40-tal dreigmails in zijn inbox. De lokale gerechtelijke politie vond de naam van Lübbers terug in enkele Telegram-groepen. In de chats noemen sommigen Lübbers een nazi, een Dr. Mengele. Op Twitter zijn er nog meer artsen die haatmail in de bus kregen. "We willen onze patiënten beschermen. En we willen als zorgverstrekkers ook bescherming krijgen tegen degenen die ons bedreigen", klinkt het in een tweet van een Duitse kinderarts.

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

MediQuality biedt haar leden de mogelijkheid hun mening te uiten over actuele en/of medische kwesties. Deze opinies weerspiegelen de persoonlijke mening van hun auteur en vallen onder diens verantwoordelijkheid.

Schrijf u gratis in

Om toegang te krijgen tot nationale en internationale medische informatie op al uw schermen.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: