Nieuws  >  Covid Safe Ticket en verplichte vaccinatie tegen Covid-19: visie van de Hoge Gezondheidsraad

Covid Safe Ticket en verplichte vaccinatie tegen Covid-19: visie van de Hoge Gezondheidsraad

BRUSSEL 04/02 - In het licht van de aanstaande parlementaire debatten rond de vaccinatieplicht publiceert de Hoge Gezondheidsraad (HGR) zijn bedenkingen over het gebruik, de noodzaak en effectiviteit van het Covid Safe Ticket en/of de verplichting tot vaccinatie in de strijd tegen het coronavirus.

Vaccinatie blijft de beste keuze om zich te beschermen tegen het coronavirus. De huidige vaccins zijn zeer effectief om een ernstig ziekteverloop met opname in het ziekenhuis, op intensieve zorgen of sterfte te vermijden, ook in de context van de Omikronvariant. De grootste prioriteit blijft dan ook om zoveel mogelijk mensen te stimuleren zich te laten inenten. Een boosterprik helpt bovendien om de werkzaamheid van de vaccins tegen Omikron op te krikken.
 
Want hoewel de Omikronvariant inderdaad minder ernstige ziekteverschijnselen vertoont, omwille van zijn hoge besmettelijkheid slaagt hij er weldegelijk in om de druk op de eerstelijnszorg en onze ziekenhuissystemen weer op hoog te zetten. De HGR is van mening dat een versterking van de capaciteit en de flexibiliteit van het zorgsysteem moet overwogen worden om eventuele nieuwe golven het hoofd te kunnen bieden.

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

Schrijf u gratis in

Om toegang te krijgen tot nationale en internationale medische informatie op al uw schermen.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: