Nieuws  >  Nieuwe technologieën, nieuwe ethische vragen: interview met prof. Nys, specialist medisch recht

Nieuwe technologieën, nieuwe ethische vragen: interview met prof. Nys, specialist medisch recht

BRUSSEL 09/02 - Professor Herman Nys is in januari voor de derde keer benoemd als lid van de European Group on Ethics in Science and New Technologies (EGE), die adviezen verleent aan de Europese Commissie. Welke ethische thema’s zullen in 2022 aan bod komen? Interview.

De leden van de European Group on Ethics in Science and New Technologies (EGE) adviseren over alle aspecten van het beleid en de wetgeving van de Europese Commissie waar ethiek, maatschappij en fundamentele rechten raakvlakken hebben met de ontwikkeling van wetenschap en nieuwe technologieën. 

Welke zijn de drie prioriteiten voor 2022?

Professor Hermans Nys, tot voor vijf jaar gewoon hoogleraar Medisch Recht aan de Katholieke Universiteit Leuven en directeur van het Centrum voor Biomedische Ethiek en Recht, blijft actief. Met dit derde mandaat is hij bijzonder tevreden. De groep telt slechts 15 leden, niet alle lidstaten van de EU zijn erin vertegenwoordigd, België dus wel. Bovendien zijn slechts vijf leden uit het vorige mandaat opnieuw benoemd, en daar is professor Nys bij.

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

Schrijf u gratis in

Om toegang te krijgen tot nationale en internationale medische informatie op al uw schermen.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: