Nieuws  >  Covid-19 - Domus Medica vindt vaccinatie door apothekers geen goed idee

Covid-19 - Domus Medica vindt vaccinatie door apothekers geen goed idee

BRUSSEL 17/02 - De wet houdende de vaccinatie en de toediening door apothekers in verband met COVID-19 is afgelopen dinsdag goedgekeurd in de Kamer Volksgezondheid van het federaal parlement. Deze wet laat toe dat één bepaalde beroepsgroep ook kan vaccineren in het kader van Covid-19. Reacties van Domus Medica en BVAS.

Dr. Roel Van Giel (voorzitter Domus Medica): "Deze wet is absoluut geen meerwaarde voor de bevolking. Hierdoor worden de financiële belangen van één beroepsgroep gediend en niet de belangen van de algemene bevolking."

Ook de Raad van State maakte belangrijke opmerkingen bij het wetsontwerp. Het meest in het oog springende is de bemerking dat een apotheek geen veilige omgeving is om de vaccinatie in het kader van Covid-19 te organiseren. Er is bijvoorbeeld veel ruimte nodig. Dr. Roel Van Giel: "Een hoge vaccinatiegraad is voor iedereen belangrijk, maar daarnaast heeft de bevolking recht op een goede en veilige organisatie van vaccinatie. Op geen enkel moment toont de beroepsgroep van apothekers hoe zij dit zien. Het is dan ook een aanfluiting voor al het werk dat huisartsen en specialisten nu al meer dan een jaar in de vaccinatiecentra doen om de vaccinaties veilig te laten verlopen. Domus Medica biedt daarom een alternatief, namelijk een samenwerkingsmodel waar de patiënt centraal staat en de huisarts een sleutelfiguur is."

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

Schrijf u gratis in

Om toegang te krijgen tot nationale en internationale medische informatie op al uw schermen.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: