Nieuws  >  Huisarts pleit voor wachtstop: "De laatste twee jaar zorgden wij maximaal voor onze patiënten, nu is ook zelfzorg aan de orde"

Huisarts pleit voor wachtstop: "De laatste twee jaar zorgden wij maximaal voor onze patiënten, nu is ook zelfzorg aan de orde"

Opinie

BRUSSEL 25/02 - Dokter Christophe Depamelaere: "Als huisarts in de huisartsarme regio Wingene, West-Vlaanderen, pleit ik voor een onmiddellijke wachtstop."

De laatste twee jaar gaven wij ons voor de volle 100%, wordt het stilaan geen tijd voor meer zelfzorg? Het ontzeggen aan de huisarts van het recht om te deconnecteren, na 20.00 uur en gedurende het weekend, is onaanvaardbaar. In Wingene, waar negen huisartsen werkzaam zijn voor ongeveer 9.000 inwoners, zal ik, binnenkort wellicht, nog als enige de overlast van de wachtdiensten moeten dragen. Ik trek hierbij aan de alarmbel: trop is teveel!

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

MediQuality biedt haar leden de mogelijkheid hun mening te uiten over actuele en/of medische kwesties. Deze opinies weerspiegelen de persoonlijke mening van hun auteur en vallen onder diens verantwoordelijkheid.

Schrijf u gratis in

Om toegang te krijgen tot nationale en internationale medische informatie op al uw schermen.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: