Nieuws  >  Hoe ver staat ons land met de vaccinatie tegen Covid-19 van jonge kinderen?

Hoe ver staat ons land met de vaccinatie tegen Covid-19 van jonge kinderen?

BRUSSEL 24/02 - "De kans dat het coronavirus gezonde kinderen ernstig ziek maakt, is klein", zei minister Vandenbroucke in een recent interview met Humo. "Maar door zich te laten vaccineren, beschermen ze wel hun omgeving: ouders, grootouders, leerkrachten en klasgenoten. Als we willen dat de scholen veilig open kunnen blijven, is het nodig dat zoveel mogelijk kinderen gevaccineerd zijn. Maar het blijft een vrije keuze."

Wetenschappelijke gegevens

Minister Vandenbroucke, in de Commissie voor Gezondheid en Gelijke Kansen dinsdag: "Ik wil verwijzen naar een analyse, uitgevoerd door het ECDC gerapporteerd door tien Europese landen via The European Surveillance System (TESSy) voor de periode van 3 augustus 2020 tot 3 oktober 2021.

Daaruit bleek dat de aanwezigheid van een onderliggende aandoening bij gevallen bij kinderen tussen 5 en 11 jaar geassocieerd was met een 12 keer hogere kans op ziekenhuisopname en een 19 keer hogere kans op opname op intensieve zorgen. Het zijn betrouwbare cijfers die werden gepubliceerd in het ECDC-interimrapport over de vaccinatie van 5-tot 11-jarigen, dat werd gepubliceerd op 1 december 2021."

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

Schrijf u gratis in

Om toegang te krijgen tot nationale en internationale medische informatie op al uw schermen.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: