Nieuws  >  Oekraïne: hoe omgaan met angst door continue nieuwsinformatie?

Oekraïne: hoe omgaan met angst door continue nieuwsinformatie?

Opinie

BRUSSEL 01/03 - Welk kanaal we ook kiezen – nieuwszenders die 24/24 uitzenden, internet, sociale media – we worden continu geconfronteerd met informatie over de situatie in Oekraïne, de zware menselijke tol die de covidpandemie eist of nog de politieke spanningen in Europa en elders in de wereld. Hoe kunnen we ons beschermen tegen de stress en de angstgevoelens die kunnen optreden na een dergelijke lawine van slecht nieuws?

"Ik denk dat iedereen, tot op een zeker niveau, angstgevoelens ervaart door wat er zich in de wereld afspeelt", aldus Prof. Dr. Michael Ziffra. Hij is psychiater en als professor verbonden aan de afdeling gedragswetenschappen van de Northwestern University in Chicago.  

Voor de psychiater is de obsessie voor nieuws heel klassiek. Maar alles is een kwestie van gradatie: angstig zijn is een menselijke reactie, zegt hij.

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

MediQuality biedt haar leden de mogelijkheid hun mening te uiten over actuele en/of medische kwesties. Deze opinies weerspiegelen de persoonlijke mening van hun auteur en vallen onder diens verantwoordelijkheid.

Schrijf u gratis in

Om toegang te krijgen tot nationale en internationale medische informatie op al uw schermen.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: