Nieuws  >  Biologie van de veroudering: vijf pistes om nog langer te leven

Biologie van de veroudering: vijf pistes om nog langer te leven

Opinie

BRUSSEL 27/03 - De wetenschap over de biologie van het verouderingsproces en de mogelijkheden om langer te leven zijn enorm geëvolueerd(1). Verschillende pistes liggen op tafel, zoals de versterking van het immuunsysteem of het gebruik van senolytica. Hier is een korte samenvatting van vijf strategieën om nog langer te leven.

1. Voeding en levensstijl: veel fruit en groenten

In de wetenschappelijke literatuur zijn er heel veel studies die het effect van een dieet op de gezondheid bespreken. Uit een studie met meer dan 20.000 personen is gebleken dat degenen met een normaal gewicht, die niet roken, die slechts beperkt alcohol nuttigen en vijf porties fruit en groenten per dag in hun voedingspatroon opnemen, dat die personen 7 tot 14 jaar langer leven in vergelijking met personen met overgewicht die roken en teveel alcohol drinken(2).

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

MediQuality biedt haar leden de mogelijkheid hun mening te uiten over actuele en/of medische kwesties. Deze opinies weerspiegelen de persoonlijke mening van hun auteur en vallen onder diens verantwoordelijkheid.

Schrijf u gratis in

Om toegang te krijgen tot nationale en internationale medische informatie op al uw schermen.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: