Nieuws  >  De New Deal uitgelegd door Pr Ann Van den Bruel ( ASGB) en de ziekenhuishervorming toegelicht door Johan Kips ( ASGB )

De New Deal uitgelegd door Pr Ann Van den Bruel ( ASGB) en de ziekenhuishervorming toegelicht door Johan Kips ( ASGB )

ANTWERPEN 17/03 - Professor Ann Van den Bruel, voorzitter Werkgroep New Deal, lichtte de New deal voor de huisartsen toe op de congresdag van het Algemeen Syndicaat van Geneeskundigen van België (ASGB). Ze stelde de krijtlijnen van het voorstel voor. Johan Kips, voorzitter Werkgroep Ziekenhuishervorming, gaf meer uitleg over de hervorming van de ziekenhuisfinanciering.

In een gemoedelijke sfeer besprak Ann Van den Bruel de belangrijkste conclusies. "De belangrijkste conclusie is dat we met de New Deal een financiering van de huisarts kunnen realiseren die de twee huidige systemen met elkaar verzoent, dus dat er per prestatie en vaste patiënt betaald wordt. We gaan aan die verhoudingen sleutelen, zodat de vergoeding per vaste patiënt veel hoger zal worden en de vergoeding per prestatie dan lager. Daarnaast is er nog een optie om een premie te krijgen voor een praktijk-verpleegkundige die huisartsen kan ondersteunen bij hun werk."

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

Schrijf u gratis in

Om toegang te krijgen tot nationale en internationale medische informatie op al uw schermen.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: