Nieuws  >  COVID-19: 'Help de helpers' telt al meer dan 5.000 vrijwilligers

COVID-19: 'Help de helpers' telt al meer dan 5.000 vrijwilligers

BRUSSEL 28/04 - Al meer dan 5.000 mensen hebben zich aangemeld voor 'Help de helpers', het platform waarop zorginstellingen die de handen vol hebben met het coronavirus op zoek kunnen naar vrijwilligers. Dat zei Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) dinsdag in de commissie Welzijn van het Vlaams parlement.

Vrijwilligers met of zonder medische achtergrond die zich tijdens de coronacrisis nuttig willen maken in een zorgvoorziening, kunnen zich sinds begin april aanmelden op het platform www.helpdehelpers.be.

Zorgverstrekkers kunnen er op zoek naar vrijwilligers om tijdelijke jobs, die als gevolg van het coronavirus zijn vrijgekomen, in te vullen.

Intussen hebben al 5.053 vrijwilligers zich aangemeld. 610 zorgvoorzieningen maken er gebruik van om mensen aan te werven of tijdelijk in te schakelen, aldus Beke.

De minister lanceerde eerder al een oproep aan personen met een medische achtergrond, zoals gepensioneerde artsen, om zich als vrijwilliger aan te melden bij het Agentschap Zorg en Gezondheid. Ruim 3.500 mensen deden dat, maar ook heel wat vrijwilligers zonder medische achtergrond boden zich spontaan aan.

De overheid schakelde daarom naar het platform 'Help de helpers', om het aanbod zo goed mogelijk af te stemmen op de noden in de zorgvoorzieningen. 

VEF/GEJ/ • Belga

Schrijf u gratis in

Om toegang te krijgen tot nationale en internationale medische informatie op al uw schermen.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: