Nieuws  >  COVID-19: "Opvorderingen van personeelsleden zijn nu niet aan de orde" (prof. Geert Meyfroidt)

COVID-19: "Opvorderingen van personeelsleden zijn nu niet aan de orde" (prof. Geert Meyfroidt)

BRUSSEL 17/05 - Professor Geert Meyfroidt, voorzitter van de Belgische Vereniging Intensieve Geneeskunde, zegt dat opvorderingen van personeelsleden in de medische sector momenteel niet aan de orde zijn. Hij reageert daarmee op het volmachtbesluit KB nr. 16 van 4 mei, dat onrust en verontwaardiging veroorzaakt heeft bij het gezondheidspersoneel.

"Dat besluit is genomen toen we nog op een piek zaten. Opvorderingen zijn nu zeker niet aan de orde", heeft de intensivist zondag gezegd op VTM NIEUWS.

Meyfroidt reageerde op de protestactie van een deel van het personeel van het Brusselse Sint-Pietersziekenhuis, dat premier Sophie Wilmès bij een bezoek zaterdag letterlijk de rug toekeerde.

De intensivist vraagt zich af of dit de beste manier is om hun ongenoegen te laten blijken. Professor Meyfroidt benadrukt wel dat iedereen heel moe is. "De sector had het al moeilijk voor de coronacrisis."

Hij denkt ook dat voor de verpleging een betere bestaffing een grotere hulp is dan meer loon. "Er is geen rustpauze nu de ziekenhuizen ook de gewone consultaties weer opstarten. We gaan heel goed voor de mensen moeten zorgen nadien. We gaan ons gezondheidssysteem moeten herdenken als we hierdoor zijn. Van die krapte moeten we af." 

DWM/FUL/ • Belga

Schrijf u gratis in

Om toegang te krijgen tot nationale en internationale medische informatie op al uw schermen.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: