Nieuws  >  COVID-19: Antwerpen heropent triageposten en verstrengt toezicht op horecazaken

COVID-19: Antwerpen heropent triageposten en verstrengt toezicht op horecazaken

ANTWERPEN 17/07 - De stad Antwerpen heeft in overleg met de hogere overheden en lokale huisartsen besloten om vanaf volgende week de triageposten te heropenen waar mogelijk met het coronavirus besmette personen zich kunnen laten onderzoeken. Dat zegt burgemeester Bart De Wever (N-VA). De Antwerpse politie gaat dit weekend ook verstrengd toezien op het naleven van de richtlijnen in horecazaken en er bijkomende controles uitvoeren.

De Wever stelt vrijdag zich "grote zorgen" te maken over de evolutie van het aantal COVID-19-besmettingen in het algemeen en in de Antwerpse grootstedelijke context in het bijzonder.

"Het is van het allergrootste belang dat iedereen de medische adviezen en de geldende maatregelen strikt opvolgt", zegt hij. "Aan jonge mensen in het bijzonder zouden wij willen vragen: neem uw persoonlijke verantwoordelijkheid. Bescherm oudere familieleden en naasten. Houd afstand, beperk sociale contacten en respecteer de mondmaskerplicht waar die van kracht is. We moeten ook de aanbeveling ter harte nemen om daarenboven een mondmasker te dragen op alle drukke plaatsen."

De Wever roept intussen ook de federale en Vlaamse overheid op om lokale besturen zo snel mogelijk verdere instrumenten aan te reiken om maatregelen te kunnen treffen op kleinere schaal.

"Enkel zo kunnen we een grotere lockdown vermijden", meent De Wever. "We denken daarbij onder meer aan de bescherming van het kwetsbare deel van onze bevolking, met name in de woonzorgcentra en andere gezondheidsinstellingen."

Dit weekend wordt er mooi terrasjesweer voorspeld en in combinatie met de stijgende coronacijfers beweegt dat De Wever ertoe zijn politiekorps verstrengd te laten toezien op drankgelegenheden.

Antwerpen heropent ook de triageposten die eerder de deuren sloten vanwege de lagere besmettingscijfers. "Op die manier kunnen we de druk op onze gezondheidszorg door het stijgende aantal besmettingen verminderen", zegt De Wever. 

PLS/ • Belga

Schrijf u gratis in

Om toegang te krijgen tot nationale en internationale medische informatie op al uw schermen.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: