Nieuws  >  COVID-19: Gemeenten in Zuid-West-Vlaanderen willen lokale contacttracing in medewerking met huisartsen opstarten

COVID-19: Gemeenten in Zuid-West-Vlaanderen willen lokale contacttracing in medewerking met huisartsen opstarten

KORTRIJK 20/07 - Verschillende gemeenten in Zuid-West-Vlaanderen willen lokale contacttracing opstarten. Dat blijkt maandag uit een rondvraag. Onder meer Kortrijk en de 13 omliggende gemeenten zullen samen een systeem op poten zetten. Ook Kortemark werkt een lokale contacttracing uit. Dat doen ze omdat de reguliere contacttracing het laat afweten.

In Zuid-West-Vlaanderen zijn er verschillende gemeenten met een aanzienlijke stijging in het aantal besmettingen. Omdat de gemeenten vaak weinig informatie krijgen over waar de besmettingen zich voordoen, beslisten verschillende burgemeesters om lokaal aan contacttracing te doen.

Zo willen ze sneller te weten komen waar mensen besmet geraken en waar de besmette personen precies zijn geweest.

Zo zal Kortrijk samen met de 13 omliggende gemeenten een systeem op poten zetten in samenwerking met het OCMW, de lokale huisartsen en de Centra voor Algemeen Welzijn.

"Momenteel zijn we nog in overleg en wordt alles nog uitgewerkt, maar we willen de lokale contacttracing zo snel mogelijk opstarten", aldus schepen van Zorg in Kortrijk Philippe De Coene (sp.a).

In Kortemark willen ze hetzelfde doen. "Wij zullen in samenwerking met onze huisartsen en de triagecentra proberen achterhalen waar mensen besmet geraken", vertelt burgemeester Karolien Damman.

De burgemeester zegt ook te weinig informatie te krijgen van bovenaf over waar de besmettingen zich voordoen. "Zo kunnen wij niet gericht ingrijpen. Daarom zullen we nu zelf een systeem op poten zetten."

Eerder liet ook Torhout al weten dat het aan lokale contacttracing zal doen. 

TIP/ • Belga

Schrijf u gratis in

Om toegang te krijgen tot nationale en internationale medische informatie op al uw schermen.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: