Nieuws  >  COVID-19: Ook woensdag weer overrompeling in triageposten in Antwerpen

COVID-19: Ook woensdag weer overrompeling in triageposten in Antwerpen

BRUSSEL 22/07 - Ook woensdag is er weer sprake van een overrompeling van de triageposten in Antwerpen. Dat is vernomen van Greet Van Kersschaever, ondervoorzitster van huisartsenvereniging Domus Medica. Maar ook in vele andere posten lijkt er steeds meer drukte te ontstaan.

Domus Medica verzamelde gegevens bij verschillende triageposten, verspreid over heel Vlaanderen. Het gaat evenwel voorlopig slechts om zeer partiële gegevens, klinkt het.

Vooral in Antwerpen is er ook woensdag weer een overrompeling, zegt Van Kersschaever. Verder in de provincie Antwerpen, in Lier, is het "zeer druk".

Ook in het West-Vlaamse Tielt-Izegem zou er sprake zijn van een overrompeling. In andere West-Vlaamse posten, zoals die van Waregem, is het dan weer "zeer druk".

Torhout telt tachtig tot honderd patiënten per dag. "Zeer druk" is het eveneens in Halle. Elders in Vlaams-Brabant, in de Druivenstreek, is het op dit moment druk als gevolg van een uitbraak bij een lokale Chirogroep. Maar verwacht wordt dat de situatie daar donderdag weer normaal zou zijn.

Leuven merkt een toename, ook al blijft het aantal positieve tests gelijk, en ook in Merchtem is het drukker. Tienen telt een verdrievoudiging van het aantal patiënten, maar een overrompeling is er niet.

In Oost-Vlaanderen, in het Waasland, is het "drukker maar haalbaar". Aalst zou op zijn beurt veel 'confort-tests' registreren, maar geen positieve. In het Limburgse Maasland tot slot is het "rustiger".

In de triageposten worden patiënten fysiek onderzocht op het nieuwe coronavirus, nadat ze zich eerst telefonisch gewend hebben tot hun huisarts, die hen doorverwezen heeft. De triageposten werden in eerste instantie in maart opgericht, bij de eerste coronagolf, maar vanwege de dalende besmettingscijfers waren verschillende posten na verloop van tijd weer dichtgegaan. Ondertussen heropenen de triageposten weer. 

VKB/VDH/ • Belga

Schrijf u gratis in

Om toegang te krijgen tot nationale en internationale medische informatie op al uw schermen.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: