Nieuws  >  COVID-19: District Borgerhout en huisartsenpraktijken openen eigen "testpost"

COVID-19: District Borgerhout en huisartsenpraktijken openen eigen "testpost"

ANTWERPEN 23/07 - Het Antwerpse district Borgerhout en twee grote huisartsenpraktijken daar openen donderdag een eigen "testpost" voor mensen die mogelijk besmet zijn met het coronavirus. Borgerhoutenaars kunnen er op afspraak terecht na contact met hun huisarts. De testpost moet er onder meer voor zorgen dat inwoners van Borgerhout in het gebied binnen de Singel niet meer helemaal naar Deurne naar een triagepost moeten.

De testpost bevindt zich in een door de stad Antwerpen ter beschikking gesteld gebouw aan de Kattenberg.

"De twee huisartsenpraktijken hebben samen zowat 20.000 patiënten, wat een groot deel van de bevolking van Borgerhout binnen de Singel is", zegt districtsschepen Ben Van Duppen (PVDA). "Vanaf nu kunnen ze zich bij wijze van spreken om de hoek laten testen als de huisarts dat aanbeveelt. Zo vermijden we dat ze bijvoorbeeld de tram moeten nemen naar de triagepost in Deurne. De planning voor de komende dagen zit al meteen goed vol met afspraken."

In de twee huisartsenpraktijken zelf kon wegens plaatsgebrek geen gescheiden werking voor covid- en reguliere patiënten worden voorzien. "Daarom hebben we als district de zaak in handen genomen, je kan dat beter op een heel lokaal niveau doen", stelt Van Duppen. "Tijdig testen is in deze fase echt cruciaal."

BGY/ • Belga

Schrijf u gratis in

Om toegang te krijgen tot nationale en internationale medische informatie op al uw schermen.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: