Nieuws  >  COVID-19: "Vlaams-Brabant bereidt lokale contacttracing voor, voor als het nodig is" (gouverneur)

COVID-19: "Vlaams-Brabant bereidt lokale contacttracing voor, voor als het nodig is" (gouverneur)

LEUVEN 23/07 - "Op provinciaal niveau bereiden we momenteel in overleg met de eerstelijnszones een eigen contacttracing voor waarbij samengewerkt wordt met lokale huisartsen. We zullen deze pas activeren als het aantal besmettingen in de provincie dit vereist. Momenteel is dat nog niet het geval", zegt Vlaams-Brabants gouverneur Lodewijk De Witte, die hierover woensdag vergaderde met het provinciaal coördinatiecomité.

Het aantal nieuwe besmettingen in Vlaams-Brabant is volgens De Witte momenteel immers nog niet van die aard om een dergelijk initiatief te activeren.

"Een eigen contactopsporing zal op dit moment immers weinig tot niets bijbrengen aan hetgeen er nu reeds op Vlaams niveau gebeurt door het Agentschap Zorg en Gezondheid. Omdat het echter de verwachting is dat het aantal besmettingen zal toenemen, zijn we er ons wel al op aan het voorbereiden", aldus de gouverneur.

Een van de eerstelijnszones die zich hierop voorbereidt is die van Zuid-Oost Hageland (ELZOH) bestaande uit negen Hagelandse gemeenten. Op een vergadering woensdag is afgesproken dat elke gemeente een contactpersoon aanstelt aan wie de lokale huisartsen informatie meedelen over besmette patiënten. Het is deze persoon, die in contact staat met de burgemeester en de noodplanambtenaar, die eenmaal het initiatief geactiveerd wordt, bij de besmette patiënt zal informeren naar zijn contacten. 

SAD/ • Belga

Schrijf u gratis in

Om toegang te krijgen tot nationale en internationale medische informatie op al uw schermen.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: