Nieuws  >  COVID-19: Erika Vlieghe neemt niet langer deel aan Nationale Veiligheidsraad

COVID-19: Erika Vlieghe neemt niet langer deel aan Nationale Veiligheidsraad

BRUSSEL 24/07 - Infectiologe professor Erika Vlieghe neemt niet langer deel aan de Veiligheidsraad of aan de voorbereidende vergaderingen ervan. Dat heeft ze vrijdagavond op VTM NIEUWS gezegd.

Aanleiding van haar ongenoegen is de uitlating van Vlaams minister-president Jan Jambon donderdag na afloop van de Nationale Veiligheidsraad dat zij zou ingestemd hebben met de beslissingen van de Nationale Veiligheidsraad van donderdag.

Die veiligheidsraad weigerde de bubbels te beperken van 15 tot 10 mensen zoals de virologen, en dus ook Erika Vlieghe, hadden voorgesteld.

"Ik zal hooguit nog schriftelijke adviezen geven", aldus Vlieghe.

De Antwerpse infectiologe was zo kwaad op minister-president Jan Jambon (N-VA) dat ze zelfs overwogen heeft om ontslag te nemen als voorzitter van de GEES, de groep van experts die de exitstrategie moet uitwerken.

Uiteindelijk vertrekt ze niet, maar ze wil dus niet meer deelnemen aan de Veiligheidsraad.

Erika Vlieghe is diensthoofd infectieziekten in het Universitair Ziekenhuis van Antwerpen. Ze blijft wel aan het hoofd staan van de GEES, het expertencomité dat belast is met de uitwerking van de exitstrategie na de lockdown. 

 

PLE/DWM/ • Belga

Schrijf u gratis in

Om toegang te krijgen tot nationale en internationale medische informatie op al uw schermen.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: