Nieuws  >  COVID-19: Burgemeester Vilvoorde verbiedt sneltesten corona van United People

COVID-19: Burgemeester Vilvoorde verbiedt sneltesten corona van United People

VILVOORDE 12/08 - Vilvoords burgemeester Hans Bonte (sp.a) verbiedt de organisatie United People om donderdag 13 augustus zoals aangekondigd in deelgemeente Koningslo tegen betaling coronasneltesten af te nemen. Bonte verwijst naar adviezen van de Federale Gezondheidsinspectie en Domus Medica dat het hier niet enkel om onethische, maar ook om onwettige praktijken gaat.

Dergelijke sneltesten zijn volgens Bonte verboden omdat ze onvoldoende betrouwbaar zijn en zowel tot vals positieve als vals negatieve resultaten kunnen leiden.

"Dergelijke onnauwkeurige testen leiden tot risicogedrag aangezien mensen in een aantal gevallen onterecht denken niet besmet te zijn en zo het virus toch verspreiden. Deze actie ruikt naar kwakzalverij, iets wat we in de strijd tegen het COVID-19 virus kunnen missen als kiespijn."

Inwoners die zich willen of moeten laten testen, dienen contact op te nemen met hun huisarts of zich na het maken van een afspraak te wenden tot het medisch centrum in het AZ Jan Portaels.

COR 908 • Belga

Schrijf u gratis in

Om toegang te krijgen tot nationale en internationale medische informatie op al uw schermen.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: