Nieuws  >  COVID-19: Arts-specialisten in opleiding vrezen dat ze niet vergoed worden voor corona-inspanningen

COVID-19: Arts-specialisten in opleiding vrezen dat ze niet vergoed worden voor corona-inspanningen

BRUSSEL 13/08 - Terwijl de hele gezondheidssector beloond wordt voor de inspanningen in de coronacrisis, dreigen artsen in opleiding in de kou te blijven staan. Dat stelt de Vlaamse vereniging voor arts-specialisten in opleiding (VASO) donderdag in een persbericht.

Eind april ontvingen de ziekenhuizen een voorschot van 1 miljard euro om de continuïteit en betalingen van personeel te blijven waarborgen. Op dit moment wordt er bekeken hoe dit bedrag verdeeld moet worden onder de verschillende diensten in een ziekenhuis.

"In de voorgestelde teksten is er geen garantie dat de arts-specialisten in opleiding effectief een compensatie zouden krijgen en dat verontrust ons", zegt Jonas Brouwers, voorzitter van VASO.

"Arts-specialisten in opleiding moesten in de pers lezen dat de verdeling van de middelen slechts vrijblijvend voor hen wordt voorzien. Men rekent op de billijke verloning die ASO's dienen te verkrijgen in de ziekenhuizen, dat is een vage term die niet gedefinieerd is en dat verontrust ons."

Uit een recente bevraging van de VASO blijkt dat in Vlaanderen nog steeds in 20 procent van de gevallen geen wachtvergoeding wordt uitbetaald en in 80 procent van de gevallen overuren niet vergoed worden aan de artsen in opleiding. 

PLE/RHA/ • Belga

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: