Nieuws  >  COVID-19: Aantal overlijdens verdubbeld, te vroeg om nieuwe versoepelingen goed te keuren volgens Van Ranst en Vlieghe

COVID-19: Aantal overlijdens verdubbeld, te vroeg om nieuwe versoepelingen goed te keuren volgens Van Ranst en Vlieghe

BRUSSEL 18/08 - Het aantal besmettingen met het coronavirus zet ook in het Sciensano-rapport van dinsdag de dalende trend verder. Er waren, van 8 tot en met 14 augustus, per dag gemiddeld 532,6 besmettingen. Dat is een daling met 14 pct in vergelijking met de week daarvoor.

Tegelijkertijd kent het aantal hospitalisaties en overlijdens wel een stijging. Voor het aantal overlijdens gaat het om een verdubbeling, naar gemiddeld 8,6 per dag. Wat betreft de hospitalisaties is er een stijging met net geen kwart.

Ons land komt nu uit op gemiddeld 33,1 hospitalisaties per dag. Het virus maakte intussen in ons land al 9.944 doden. In totaal waren er 78.534 besmettingen.

Maandag lagen er 339 COVID-patiënten in de Belgische ziekenhuizen, 3 meer dan een dag eerder. Van hen liggen er 90 op intensive care (+4), van wie er 48 beademd worden (-3). 

Donderdag komt de Nationale Veiligheidsraad opnieuw bijeen om zich over de evolutie van de coronacrisis in ons land te buigen. In een interview op Radio 1 zei GEES-voorzitter Erika Vlieghe dinsdag dat het volgens haar te vroeg is om veel nieuwe versoepelingen goed te keuren.

Viroloog Marc Van Ranst liet zich op Twitter ontvallen dat het nog niet aan de orde is om de bubbels uit te breiden, ook al gaat de epidemische curve in ons land een heel klein beetje naar beneden. "Het is te vroeg! Ik zal het nog eens zeggen: Het is te vroeg!", tweet Van Ranst.

Aanpassing van verschillende door Belga gepubliceerde artikels. 

BGY/GEJ • Belga, Twitter

Schrijf u gratis in

Om toegang te krijgen tot nationale en internationale medische informatie op al uw schermen.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: