Nieuws  >  COVID-19: Defensie springt bij in door uitbraak getroffen woonzorgcentrum in Wijnegem

COVID-19: Defensie springt bij in door uitbraak getroffen woonzorgcentrum in Wijnegem

ANTWERPEN 18/08 - In Wijnegem krijgt woonzorgcentrum (WZC) Molenheide sinds dinsdag op verschillende vlakken ondersteuning van Defensie naar aanleiding van de uitbraak van het coronavirus die 52 bewoners en personeelsleden heeft getroffen. Militairen voerden een volledige desinfectie uit, maar verzekeren ook het uitdelen en klaarzetten van maaltijden en leveren extra zorgkundigen. Er was onvoldoende niet-besmet personeel om alle taken te blijven uitvoeren.

WZC Molenheide is sowieso al enkele weken in "lockdown" - er is bijvoorbeeld geen bezoek mogelijk - na een eerste uitbraak van het virus. Vorige week bleken er nog enkele tientallen extra bewoners en medewerkers besmet. De gemeente Wijnegem is intussen gestart met lokaal contactonderzoek, voornamelijk in verband met de medewerkers die in de gemeente zelf wonen. In het woonzorgcentrum zijn tal van maatregelen genomen zoals een aparte COVID-afdeling met een eigen ingang. Er zouden voorlopig geen ernstige gevallen zijn bij de besmette personen.

De hulp van Defensie komt er volgens het woonzorgcentrum na tussenkomst van de eigen coördinerend en raadgevend arts (CRA) en van Antwerps gouverneur Cathy Berx.

COR 360 • Belga

Schrijf u gratis in

Om toegang te krijgen tot nationale en internationale medische informatie op al uw schermen.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: