Nieuws  >  COVID-19: België bereidt zich voor om coronavaccin aan te kopen

COVID-19: België bereidt zich voor om coronavaccin aan te kopen

BRUSSEL 19/08 - Binnen het Geneesmiddelenagentschap (FAGG) is een expertencommissie opgericht om de regering te adviseren over de aankoop van coronavaccins. Dat schrijft Le Soir woensdag. Die commissie, bestaande uit wetenschappers, vertegenwoordigers van het FAGG, de FOD Volksgezondheid en de drie gemeenschappen, is dinsdag een eerste keer samengekomen.

De eerste taak wordt een lijst opstellen van criteria. Vervolgens zullen ze de dossiers van verschillende farmabedrijven bestuderen aan de hand van die criteria, en de regering daarover adviseren.

Op tafel ligt al een eerste dossier: dat van AstraZeneca, dat voor zijn vaccin samenwerkte met de universiteit van Oxford.

Op 17 juni heeft Europa al een procedure voor voorbestellingen opgestart bij farmabedrijven, om de lidstaten te kunnen bevoorraden zodra een vaccin ontwikkeld is dat toegelaten wordt door het Europees Geneesmiddelenagentschap. Naar alle waarschijnlijkheid zal België kiezen voor een groep van vaccins, en niet één enkel vaccin. 

MIF/BGY/DWM/ • Belga

Schrijf u gratis in

Om toegang te krijgen tot nationale en internationale medische informatie op al uw schermen.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: