Nieuws  >  COVID-19: Vlaanderen krijgt mobiele coronateams amper bijeen

COVID-19: Vlaanderen krijgt mobiele coronateams amper bijeen

BRUSSEL 27/08 - De zoektocht naar geschikt personeel voor de Vlaamse mobiele coronateams verloopt moeilijk. Dat schrijft Knack donderdag.

Met de flexibele mobiele coronateams moeten lokale besmettingshaarden snel in de kiem kunnen worden gesmoord, om een nieuwe grote lockdown te vermijden.

Hoewel de deadline voor het volledig operationeel zijn van de teams - september - nadert, loopt de zoektocht naar bekwaam personeel niet van een leien dakje.

Voor elk van de vijftien teams zoekt het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid in totaal ongeveer vijftig medewerkers: artsen, verpleegkundigen en gezondheidspromotoren. Maar de aanwerving van verplegers en vooral artsen blijkt moeilijk. Er zijn amper vier artsen beschikbaar. Daarnaast zitten er nog een vijftal in de selectieprocedure.

Om de zoektocht een boost te geven heeft Zorg en Gezondheid een nieuwe oproep verstuurd via huisartsenvereniging Domus Medica en rekruteringsbedrijf Jobteaser. Daarnaast lopen er nog volop onderhandelingen met onder meer de CLB's, het Wit-Gele Kruis en de stad Antwerpen over het beschikbaar stellen van zorgpersoneel.

Als voornaamste reden voor de moeilijke aanwervingsronde geeft de Vlaamse administratie de "krapte op de arbeidsmarkt".

Een poging om huisartsen-in-opleiding in te zetten werd gefnuikt door de onderwijsinstellingen.

Hoe dan ook zegt Zorg en Gezondheid niet te vrezen voor de operationaliteit van de teams. "De equipes zijn toegewezen aan een regio, maar kunnen afhankelijk van de noden flexibel worden ingezet", zegt Vandenreyt. 

RHA/BGY/ • Belga

Schrijf u gratis in

Om toegang te krijgen tot nationale en internationale medische informatie op al uw schermen.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: