Nieuws  >  COVID-19: Aantal besmettingen stijgt opnieuw boven 500 per dag

COVID-19: Aantal besmettingen stijgt opnieuw boven 500 per dag

BRUSSEL 09/09 - Het aantal coronabesmettingen blijft stijgen tot gemiddeld 502,1 per dag, in de jongste week waarvoor geconsolideerde cijfers beschikbaar zijn. Het gaat om een stijging van 13 procent. Dat blijkt uit de recentste gegevens van gezondheidsinstituut Sciensano woensdag. Het gaat om de periode van 30 augustus tot en met 5 september.

Ook het aantal ziekenhuisopnames stijgt. Gemiddeld werden 18,4 coronapatiënten in het ziekenhuis opgenomen. Dat is een lichte stijging van 4 procent. In totaal zijn in ons land al 19.165 mensen opgenomen wegens COVID-19.

Er stierven in dezelfde periode dagelijks gemiddeld ook 2,3 personen die besmet waren met het coronavirus, een daling van 2 procent. Het totale aantal overlijdens komt daarmee op 9.912.

In ons land waren de voorbije veertien dagen 57,7 nieuwe besmettingen op 100.000 inwoners. 

Gezondheidsinstituut Sciensano kondigt aanpassing van indicatoren van lokale situatie aan

Sciensano analyseert dagelijks in samenwerking met de gefedereerde entiteiten de epidemiologische situatie op verschillende geografische niveaus, om zo heropflakkeringen of clusters op lokaal niveau op te sporen. Dat laat toe om de epidemie lokaal en bijtijds met gerichte maatregelen onder controle te brengen. Sciensano geeft aan de hand van een aantal indicatoren een zicht op de lokale situatie. Deze zijn ter beschikking via het dashboard

Om de autoriteiten te ondersteunen werd beslist om de indicator "incidentie per gemeente" te presenteren op basis van een 14-daagse periode. Deze indicator wordt door de autoriteiten gebruikt om te bepalen of er al dan niet bijkomende preventie- of controlemaatregelen nodig zijn.

Daarnaast zullen, om de duidelijkheid en harmonisatie van de indicatorenset te vrijwaren, de "incidentie op 7-daagse basis" en het "aantal dagen met een stijging in de voorbije 7 dagen" verdwijnen vanaf donderdag 10/9/2020.

 

HDB/ • Belga, Sciensano

Schrijf u gratis in

Om toegang te krijgen tot nationale en internationale medische informatie op al uw schermen.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: