Nieuws  >  COVID-19: Verstraeten (N-VA) pleit voor testdorp in Brussel

COVID-19: Verstraeten (N-VA) pleit voor testdorp in Brussel

BRUSSEL 15/09 - "Waarom openen we in Brussel eigenlijk geen eigen 'testdorp' zoals in Antwerpen, waar op dagbasis 4.000 mensen getest kunnen worden? Dat blijkt daar erg effectief om huisartsen, ziekenhuizen en labo's te ontlasten." Dat voorstel lanceert Brussels parlementslid voor N-VA, Gilles Verstraeten, als reactie op signalen dat huisartsen en de eerste lijn in het gewest overbelast zijn.

Verstraeten vindt dat het verdacht stil blijft bij de Brusselse regering: "Die is eigenlijk ook heel de zomer afwezig gebleven. Toen de cijfers de hoogte in schoten, vroeg ik dat het parlement ingelicht werd over de situatie, maar dat achtten ze niet nodig. De commissie gezondheid kwam pas weken later opnieuw samen."

Voor Verstraeten is de situatie in ieder geval onrustwekkend: "We zien dat de cijfers in Brussel merkelijk hoger liggen dan elders in het land, en de virologen stellen dat die nog verder exponentieel kunnen groeien. Ik stel mij dan ook de vraag: werkt het opvolgingssysteem wel goed? Kan de administratie broeihaarden voldoende detecteren en isoleren? Worden de basismaatregelen voldoende gerespecteerd?"

De N-VA'er pleit alvast niet voor strengere maatregelen "maar de huidige maatregelen moeten vooral nageleefd worden, er moet voldoende en snel getest worden, en de instrumenten voor de opsporing en indijking van het virus moeten werken en renderen. Daar zit ook een deel handhaving in, en daar schort het volgens mij. Het laatste dat de Brusselaars of ikzelf willen is dat door een onvoldoende strak beleid nu we straks terug in lockdown moeten." 

AHO/LOD/ • Belga

Schrijf u gratis in

Om toegang te krijgen tot nationale en internationale medische informatie op al uw schermen.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: