Nieuws  >  COVID-19: Amerikaanse farmabedrijf Eli Lilly pauzeert klinische testen naar een behandeling met antilichamen

COVID-19: Amerikaanse farmabedrijf Eli Lilly pauzeert klinische testen naar een behandeling met antilichamen

WASHINGTON 13/10 - De klinische testen naar een behandeling met antilichamen door het Amerikaanse farmabedrijf Eli Lilly, worden opgeschort vanwege een "mogelijke veiligheidsbezorgdheid". Dat is te lezen in e-mails die Amerikaanse ambtenaren dinsdag stuurden naar de onderzoekers die de tests uitvoeren. Het nieuws wordt bevestigd door het bedrijf.

Een dag eerder nog moest farmareus Johnson & Johnson aankondigen dat het zijn tests voor een coronavaccin pauzeert nadat een vrijwilliger ziek werd. Ook AstraZeneca legde zijn proeven enige tijd stil na zorgen over twee deelnemers die ziek werden.

De bedoeling van de Eli Lilly-onderzoeken was nagaan wat de voordelen zijn van deze behandeling voor honderden COVID-19-patiënten, in vergelijking met een placebo.

Het is nog onduidelijk hoeveel deelnemers ziek werden, of hoe ziek ze werden.

In grootschalige klinische testen zijn zulke pauzes niet ongebruikelijk. Een zieke vrijwilliger werd daarom niet ziek door het experimentele medicijn of het vaccin.

Een onafhankelijk panel moet nu de testresultaten onderzoeken en bepalen of de ziektes al dan niet te maken hebben met de behandeling. 

BGY/HED/ • Belga

Schrijf u gratis in

Om toegang te krijgen tot nationale en internationale medische informatie op al uw schermen.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: