Nieuws  >  Reactie op versoepelingen overlegcomité: "Eindelijk perspectief aan samenleving en economie" (Voka)

Reactie op versoepelingen overlegcomité: "Eindelijk perspectief aan samenleving en economie" (Voka)

BRUSSEL 11/05 - Het zomerplan dat het Overlegcomité heeft voorgesteld, biedt volgens werkgeversorganisatie Voka eindelijk perspectief aan de samenleving en de economie.

De nog gesloten sectoren, zoals de cultuur- en eventsector, de horeca en het toerisme, krijgen nu een "concreet uitzicht op heropening". Voka is tevreden met het perspectief dat het zomerplan biedt, en vindt het maar logisch dat ook het einde van het verplichte en voltijdse telewerk in het vooruitzicht is gesteld.

"Het is niet meer dan logisch dat na de versoepelingen op het sociale vlak nu ook het strenge telewerkregime wordt losgelaten", aldus Hans Maertens, gedelegeerd bestuurder van Voka. "We weten dat de rek er bij veel medewerkers helemaal uit is en dat voor vele bedrijven de continuïteit zwaar te lijden heeft onder het verplichte en voltijdse telewerk. We zijn dan ook tevreden dat het Overlegcomité gehoor geeft aan de noodkreten van werkgevers en werknemers en een stapsgewijze terugkeer in twee fases naar de werkplek mogelijk maakt." Voka wil dat de steunmaatregelen zolang als nodig worden aangehouden. "De veilige heropstart zal nog niet overal even vlot verlopen", zegt Maertens. "Het systeem van tijdelijke werkloosheid door de coronacrisis zou verlengd moeten worden tot en met eind september." De werkgeversorganisatie wil ook dat het afbouwen van het telewerk niet gepaard gaat met administratieve verplichtingen. "Werkgevers hebben er alle belang bij dat er zo weinig mogelijk besmettingen zijn.

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: