Nieuws  >  Reactie op versoepelingen overlegcomité: "We nemen een hypotheek op de toekomst" (Dirk Devroey)

Reactie op versoepelingen overlegcomité: "We nemen een hypotheek op de toekomst" (Dirk Devroey)

BRUSSEL 11/05 - Het Overlegcomité heeft dinsdag een hele reeks vooruitzichten en versoepelingen aangekondigd, maar over de bestrijding van de Indiase variant is niets gezegd. Professor Huisartsengeneeskunde aan de Vrije Universiteit Brussel Dirk Devroey maakt zich zorgen dat die variant wel eens roet in het eten zou kunnen gooien.

"Ik blijf op mijn honger zitten. Het is belangrijk dat we niet alleen vooruitziend zijn in de versoepelingen, maar ook in de mogelijk complicaties die er kunnen optreden. Ik heb niets gehoord over een reisverbod voor de landen waar die Indiase variant de kop begint op te steken", zegt Devroey.

Het Zomerplan van de regering heeft zeker kans op slagen, acht de professor Huisartsengeneeskunde. Tenminste, als de beloofde vaccins geleverd blijven worden en als de cijfers op intensieve zorg gunstig blijven evolueren. Al blijft het "een fragiel evenwicht", voor Devroey. "We versoepelen voordat er ruimte is in de intensieve zorg en dus neemt men een hypotheek op de toekomst", zegt hij. "We kunnen de hypotheek nog afbetalen, maar daar mag niets tussenkomen.

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

Schrijf u gratis in

Om toegang te krijgen tot nationale en internationale medische informatie op al uw schermen.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: