Nieuws  >  Zeven gevaccineerde residenten van WZC in Zaventem overleden na uitbraak van Colombiaanse coronavariant

Zeven gevaccineerde residenten van WZC in Zaventem overleden na uitbraak van Colombiaanse coronavariant

BRUSSEL 06/08 - In het woonzorgcentrum Ter Burg in Zaventem zijn in twee weken tijd zeven bewoners overleden na een uitbraak van een nieuwe variant van het coronavirus. Alle gestorven bewoners waren volledig gevaccineerd tegen het coronavirus. Het gaat om de zogenoemde Colombiaanse variant van het virus, die nog maar heel zelden opduikt. Dat meldt VRT NWS vrijdag. Intussen is de uitbraak onder controle.

De eerste twee besmettingen werden op 16 juli vastgesteld in het woonzorgcentrum, op een afdeling van bewoners met vergevorderde dementie. Na de vaststelling werd de afdeling in quarantaine gezet en werden alle nodige maatregelen getroffen.

"Uiteindelijk hebben 20 bewoners op die afdeling positief getest", zegt Kathleen Boydens van het woonzorgcentrum. De uitbraak bleef beperkt tot die afdeling. Zeven van de bewoners overleden: sommigen waren al in slechte gezondheid, maar er zijn ook bewoners overleden die voor de besmetting nog in relatief goede gezondheid verkeerden. Alle 20 bewoners die uiteindelijk besmet werden waren volledig gevaccineerd tegen het coronavirus.

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

Schrijf u gratis in

Om toegang te krijgen tot nationale en internationale medische informatie op al uw schermen.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: