Nieuws  >  "Nooit coronapas voor essentiële activiteiten" (Vervoort) - N-VA vraagt ontslag Maron

"Nooit coronapas voor essentiële activiteiten" (Vervoort) - N-VA vraagt ontslag Maron

BRUSSEL 14/09 - Het Covid Safe Ticket zal enkel worden opgelegd waar dat volgens experts noodzakelijk is en nooit voor essentiële activiteiten. Dat heeft Brussels minister-president Rudi Vervoort dinsdag gezegd bij een debat in het parlement.

Terwijl Groen pleitte om het CST zo snel mogelijk in te voeren, meende oppositiepartij N-VA dat de positie van minister van Gezondheid Alain Maron onhoudbaar is geworden. De bevoegdheid om het Covid Safe Ticket al dan niet op te leggen werd overgeheveld naar de deelstaten.

Brussel heeft een groep van experts samengesteld om te bepalen waar dat moet gebeuren. Vervoort herhaalde dinsdag dat het systeem voor maximum drie maanden wordt ingevoerd en dat het elke maand opnieuw zal worden geëvalueerd. Vervoort ziet het Covid Safe Ticket slechts als een van vele maatregelen om de pandemie de komende maanden te bestrijden en de economie open te houden. "Het ticket zal nooit worden gevraagd voor essentiële activiteiten, zoals het openbaar vervoer, de scholen, het gemeentehuis, het werk, de banken, enzovoort", zei de minister-president. N-VA-parlementslid Gilles Verstraeten wees dinsdag op de tegenstelling tussen de verklaring van Vervoort en die van minister van Gezondheid Alain Maron (Ecolo). Vervoort zei dinsdag dat hij het CST zo snel mogelijk wil invoeren, terwijl Maron vorig week  vorige week nog stelde dat dat enkel zou gebeuren als de medische toestand dat vereist. 

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: