Nieuws  >  Zorgkoepels tevreden over beslissing derde prik rusthuisbewoners

Zorgkoepels tevreden over beslissing derde prik rusthuisbewoners

BRUSSEL 22/09 - Sectororganisatie Zorgnet-Icuro en de federatie van private zorgondernemers Vlozo zijn tevreden dat de ministers van Volksgezondheid groen licht geven voor een derde vaccinatie voor bewoners van woonzorgcentra.

De zorgkoepels wijzen er wel op dat de derde prik alleen niet zal volstaan om rusthuisbewoners volledig te beschermen tegen een nieuwe uitbraak. Volgens Margot Cloet, gedelegeerd bestuurder bij Zorgnet-Icuro, komt de beslissing net op tijd. "We zien nu besmettingen bij ouderen die dubbel gevaccineerd zijn.

Dat kan komen omdat de vaccinatie niet is aangeslagen, of omdat de immuniteit ondertussen weer gezakt is. Een derde prik kan daarbij helpen. In ieder geval werkt het vaccin: we zien veel minder uitbraken in woonzorgcentra." Cloet pleit ervoor om op termijn te kijken naar alle oudere mensen voor een derde prik. "Op dit moment worden vooral jongere mensen met een coronabesmetting opgenomen in het ziekenhuis. Op het moment dat we opnieuw meer 75-plussers binnenkrijgen, moeten we ingrijpen." Ook het Vlaams Onafhankelijk Zorgnetwerk Vlozo, dat private zorgondernemers vertegenwoordigt, is blij met de beslissing. "Nu is het moment om onze kwetsbare bewoners te beschermen.

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

Schrijf u gratis in

Om toegang te krijgen tot nationale en internationale medische informatie op al uw schermen.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: