Nieuws  >  Griep dreigt dit jaar "dubbel probleem" te worden (Steven Van Gucht)

Griep dreigt dit jaar "dubbel probleem" te worden (Steven Van Gucht)

GENT 09/11 - De komst van de griep dreigt dit jaar een "dubbel probleem" te worden. Dat zegt viroloog Steven Van Gucht, die dinsdag in Gent gevaccineerd is op de jaarlijkse 'prik-off' van het AZ Jan Palfijn. Vorig jaar is de griep uitgebleven door de strenge maatregelen en reisbeperkingen die destijds van kracht waren. "Nu is dat anders", zegt Van Gucht.

 "Ik verwacht ze dit jaar wel, en misschien wel heviger dan andere jaren." In het AZ Jan Palfijn is de aftrap gegeven van de vaccinatiecampagne voor de griep. "Door corona zou men vergeten dat de griep bestaat, een ziekte die ook mensen doodt", zegt hoofdarts Louis Ide.

Het Gentse ziekenhuis geeft jaarlijks een traditionele 'prik-off' om te sensibiliseren rond de gevaren van griep en de voordelen van de vaccinatie. Dit jaar krijgt ook viroloog Steven Van Gucht zijn griepvaccin toegediend in Gent. "Vorig jaar hebben we heel wat geluk gehad", zegt Van Gucht. "Voor het eerst in mijn carrière hebben we toen geen griepepidemie gehad. Dat had te maken met de strenge maatregelen. Nu is dat anders. De maatschappij is een stuk losser en we kunnen reizen."

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

Schrijf u gratis in

Om toegang te krijgen tot nationale en internationale medische informatie op al uw schermen.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: