Nieuws  >  Covid-19 - "Extra maatregelen nodig, maar keuze ligt bij regering"

Covid-19 - "Extra maatregelen nodig, maar keuze ligt bij regering"

LEUVEN 12/11 - Viroloog Marc Van Ranst (KU Leuven) gelooft dat extra maatregelen nodig zijn om het coronavirus te bestrijden, zo zegt hij vrijdag. Welke maatregelen dat dan specifiek moeten zijn, is niet aan hem om te zeggen, vindt hij. "Die keuze ligt bij de regering." Viroloog Steven Van Gucht is geen voorstander van een invoering van een 2G-beleid, waarbij enkel gevaccineerde of herstelde mensen nog toegang krijgen tot bepaalde plaatsen.

Het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames gaat de laatste weken sterk de hoogte in, en dat baart virologen en andere experts zorgen. Biostatisticus Geert Molenberghs (UHasselt/KU Leuven) wil kerstmarkten en andere grote evenementen liever niet laten doorgaan, heeft hij op Radio 1 gezegd.

Extra maatregelen

Ook Marc Van Ranst denkt dat er maatregelen nodig zijn. "De mensen zien de stijgende cijfers, dus verwachten ook dat er extra maatregelen genomen zullen worden", stelt de viroloog. "Het is delicaat om nu specifieke zaken of sectoren te benoemen. De regering heeft een buffet aan maatregelen voor zich: de samenstelling van het uiteindelijke pakket wordt belangrijk. Maar het zullen zaken zijn die we al eens gedaan hebben, er zullen geen grote verrassingen bij zitten."

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

Schrijf u gratis in

Om toegang te krijgen tot nationale en internationale medische informatie op al uw schermen.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: