Nieuws  >  Covid-19 - Overlegcomité vervroegd naar woensdag, verplichte vaccinatie voor het eerst op de agenda

Covid-19 - Overlegcomité vervroegd naar woensdag, verplichte vaccinatie voor het eerst op de agenda

BRUSSEL 15/11 - Premier Alexander De Croo heeft beslist om het Overlegcomité, dat gepland stond op vrijdag, te vervroegen naar woensdag om 14.30 uur. De coronacijfers evolueren de jongste dagen in hoge snelheid in de slechte richting. Daarom klonken er in het weekend al stemmen om het Overlegcomité van vrijdag te vervroegen.

Maandagochtend lekte het advies van de expertengroep GEMS uit waarin onder meer gepleit wordt voor nieuwe maatregelen. En dit weekend braken zowel federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke als zijn Waalse collega Christie Morreale een lans voor een verplichte vaccinatie.

Maandagochtend stelde ook Groen-vicepremier Petra De Sutter dat hierover gepraat kan worden. Voor De Sutter is het duidelijk dat er bijkomende maatregelen nodig zijn om de stijging van het aantal covidbesmettingen in te perken. Maar de Groen-politica ziet alternatieven zoals het Oostenrijks model met een lockdown voor niet-gevaccineerden niet zitten. "Dat zorgt voor een tweedeling in de samenleving. Dat mag je niet doen", meent Petra De Sutter die ook verwijst naar het voorstel om de toegang tot de discotheken uit sluiten voor niet-gevaccineerden.  Ze benadrukte dat er bijkomende maatregelen moeten genomen worden om het virus te stoppen, maar die moeten proportioneel en niet-discriminerend zijn.

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

Schrijf u gratis in

Om toegang te krijgen tot nationale en internationale medische informatie op al uw schermen.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: