Nieuws  >  Covid-19 - Di Rupo legt verplichte vaccinatie op tafel van Overlegcomité

Covid-19 - Di Rupo legt verplichte vaccinatie op tafel van Overlegcomité

BRUSSEL 17/11 Waals minister-president Elio Di Rupo bevestigde woensdagochtend op Bel RTL dat hij de kwestie van de verplichte vaccinatie op de tafel van het Overlegcomité zal leggen. Dat komt om 14.30 uur opnieuw samen om verstrengde maatregelen te bespreken tegen het coronavirus.

De PS wil het debat voeren over de vaccinatieplicht voor de hele bevolking vanaf 18 jaar. Het kabinet Di Rupo bevestigde dinsdag het voornemen van de minister-president om het dossier op tafel te leggen. "Vandaag gaan we een reeks maatregelen nemen en kijken of deze maatregelen vruchten afwerpen", zei hij op Bel RTL.

"Maar als dat niet het geval is, gaan we niet weer hele sectoren sluiten. De oplossing op middellange termijn is daarom verplichte vaccinatie. Dat zorgt voor gelijkheid bij de hele bevolking en laat toe dat groepen zich niet meer gediscrimineerd voelen." Maar daarover zou dus woensdag nog niet beslist worden. 

"Ik ben tegen het ontslag van niet-gevaccineerd zorgpersoneel"

Elio Di Rupo kwam ook terug op het akkoord dat binnen de federale kern werd bereikt over de verplichte vaccinatie van het zorgpersoneel. Dit zou kunnen leiden tot ontslag vanaf april.

De PS verzet zich tegen dat laatste, ondanks dat ze in de meerderheid zit. "We zijn hier niet om uit te sluiten, maar om de plaatsen van zorg veilig te maken. Ik ben absoluut tegen het ontslag van niet-gevaccineerde mensen."

In plaats daarvan pleit de Waalse minister-president ervoor om het contract op te schorten en een werkloosheidsuitkering toe te kennen. "We moeten humane oplossingen vinden", besloot hij.

TOB • Belga

Schrijf u gratis in

Om toegang te krijgen tot nationale en internationale medische informatie op al uw schermen.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: